top of page
GreenFox Marine logo

Til Canada, til Canada – med kjønnssortering i bagasjen


Erling har vært i Canada og besøkt oppdrettsnæringen på atlanterhavskysten, som del av Innovasjon Norge sitt «Global Growth – akvakultur Canada»-initiativ.


Med seg i bagasjen hadde han fersk dokumentasjon som viser svært gode resultater av kjønnssortering av laks, som ryktene sier Canadierne var svært interessert i.


Men mer om det litt senere.


Møtte New Brunswick's "Minister for Agriculture, Aquaculture and Fisheries"

Selve reisen fant sted i starten av juni. Den gikk til i New Brunswick og Newfoundland på Canadas østkyst. Erling reiste sammen med en engasjert norsk delegasjon, som del av Innovasjon Norge sitt flotte initiativ «Global Growth – Akvakultur Canada» (ekstern lenke).


Målet med reisen var å promotere norsk teknologi til havbruksnæringen i Canada og hjelpe norske selskaper inn i den canadiske havbrukssektoren – som er verdens fjerde største lakseprodusent.


— Innovasjon Norge tok oss med på et veldig bra program, hvor vi møtte både oppdrettsselskaper, leverandører og forvaltning. Vi ble blant annet tatt imot av og fikk snakket med Margaret Johnson, som er New Brunswick's minister for Agriculture, Aquaculture and Fisheries, forteller Erling.


Med på turen var en rekke dyktige og kunnskapsrike folk fra Anteo AS, Aqua Robotics, Aquafarm Equipment AS, Artec Aqua, Lybe Scientific AS, Meox Drift AS, SalmoTrace og Seafarming Systems.


Bilde. Atlantic Canada Fish Farmers Association (ACFFA)


Positiv dialog

Ett av hovedmålene med turen var å knytte tettere bekjentskaper med oppdrettsnæringa i Canada.


De Canadiske selskapene var på sin side svært interessert i å lære mer om kjønnssortering av laks – og hvordan kjønnssortering kan forbedre både inntjeningen og fiskehelsen.


— Vi hadde flere svært produktive møter med de største oppdrettsselskapene i regionen, hvor vi fikk presentert fordelene med automatisk kjønnssortering og helseundersøkelser på laks, forteller Erling, som fortsetter:


— Den positive dialogen håper vi skal medføre oppstart av kjønnssortering av laks også i Canada i nær fremtid.Innsikt i oppdrettsnæringa på Canadas østkyst

Vel tilbake i Norge er Erling tydelig på at reisen var svært verdifull.


— Vi har fått en enda bedre innsikt i og forståelse for hvordan oppdrettsnæringa på Canadas østkyst fungerer, både fra kundesiden og leverandørsiden. Det er nyttig kunnskap når vi skal hjelpe oppdretterne i Canada med å komme i gang med automatisk kjønnssortering av laks.


Dokumentert øke i vekst

Også for Canadisk side, var møtene produktive, forteller Erling.


— I et pågående forsøk i Norge, har vi sett en kraftig økning i vekst i merdene med kjønnssortert fisk. Dette er resultater Canadierne selvsagt var interessert i – og som det selvsagt var svært artig å kunne dele.


Resultatene av kjønnssortering er svært positive, i dette fullskala pågående forsøket i Norge.


Vil du høre mer om reisen til Erling og funnene i forsøket? Eller kanskje vurderer du allerede kjønnssorterte utsett?


Ta kontakt for å se den ferske dokumentasjonen som viser svært gode resultater!Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page